Рисунки на Кольо Карамфилов в Червената точка

Над 100 лични рисунки на Кольо Карамфилов, нахвърлени на салфетка, амбалажна хартия или набързо откъснат лист, са събрани и ще бъдат изложени от 13 до 23 април в новата зала на Червената точка, която се намира до пресечката на „Кирил и Методий“ с „Раковска“.Рисунките са импулсивни подаръци към лични приятели на художника, рисувани по време на срещи, работни разговори и приятелски вечери. Петнайсет от близките му приятели събират спомените си на едно място и показвт мимолетните идеи на вечния Кольо.

Read more

Изложба ПРИНТ НЕСТ 2016

Изложбата ПРИНТ НЕСТ 2016 беше открита в новата зала на Червената точка в присъствието на многобройни приятели и почитатели на студиото. Авторите в студиото са Васил Ангелов, Горан Тричковски, Иван Матеев, Павел Целкоски и Зоран Мише, а аранжор на експозицията е техният преподавател от академията и настоящ ментор Емануела Ковач.
 
Read more

Стрийт арт в галерия Червената точка

Живопис и графити върху платна са последното предизвикателство на Димитър Механджийски-Стерн  и Елеонора Маринова –Елче в столичната галерия „Червената точка“

 
Read more

Теодор Дуков откри самостоятелната си изложба „Светлата страна на нещата“ почти разпродадена

Новатаекспозиция на Теодор Дуков от скулптури в дърво и техните оригинални рисувани проекти бе открита вечерта на 26 майи събра само овации. Изложбата проследява пътя на всяка от творбите от идейната скица през рисунките, та чак до окончателния проект и неговата реализация. Експозицията включва и проектите на някои от творбите, по които авторът работи докато тече изложбата.
 
Read more

МЕДИТЕРАНЕО – съвместна изложба на Тодор Попов и Даниел Мирчев

Художникът Тодор Попов и скулпторът Даниел Мирчев откриха на 7 май в „Червената точка“ съвместна изложба, обединяваща 16 живописни платна и 5 пластики от дърво. Вдъхновена и посветена на Средиземноморския дух и светоусещане, експозицията е с името МЕДИТЕРАНЕО и излъчва ваканционно настроение и лятно блаженство. Изложбата откри изкуствоведът Станислава Николова.
 
Read more

Изложба ПРИНТ НЕСТ 2016 (2)

Художникът Тодор Попов и скулпторът Даниел Мирчев откриха на 7 май в „Червената точка“ съвместна изложба, обединяваща 16 живописни платна и 5 пластики от дърво. Вдъхновена и посветена на Средиземноморския дух и светоусещане, експозицията е с името МЕДИТЕРАНЕО и излъчва ваканционно настроение и лятно блаженство. Изложбата откри изкуствоведът Станислава Николова.
 
Read more

Първа фотоизложба в „Червената точка“

На 7 април Илейн Джефри откри при нас своята първа изложба в България – „Мимолетни истории“.  В нея тя представя фотографии от съкровени моменти в София наравно с фотоси от Кайро, Лондон, Хамбург и Пето авеню в Ню Йорк. Център на изложбата й е фотография на храм -паметника „Александър Невски“, осветен от супер луната от есента на миналата година. „Обичам тази сграда заради нейната архитектура и историческото й значение.“, сподели Илейн на откриването и представи основната тема, която я интересува – промяната и преходът. Във  всичките й импресии, включени в изложбата, е кодиран моментът на промяна. Особено силен е той в поредицата от снимки на Кайро, направени по време на революцията там през 2011 година.
 
Read more

Премиерна изложба на графичното студио ПРИНТ НЕСТ

При засилен интерес и искрени адмирации премина откриването на премиерната изложба на четиримата млади графици, обединени в арт групата „Принт нест“ - Зоран Мише, Горан Тричковски, Васил Ангелов и Павел Целкоски. Идеята за обединяването им в едно студио се ражда преди години, но на 5 март бе първото им официално появяване като творческа групa. 

Read more

ЗВУКОПРОСТРАНСТВО - съвместна изложба на Велин Динев и Йоахим Хирлинг

Велин Динев, автор на 77 години, представи последните си платна пред софийска публика в съвместна изложба с германеца Йоахим Хирлинг. Въпреки възрастта си, българският художник показва в «Червената точка» неочаквана за неговото поколение експресивност и свежест на изказа. «Велин звучи изключително съвременно», обяснява галеристът Даниел Мирчев мотива за поканата си към сливенския художник. Заедно с Велин Динев галерията представя и немския автор Йоахим Хирлинг. Той от своя страна въвежда зрителя в един необичаенза българския усет диалог между звук и цвят. Замислени като цялостна композиция, платната на Йоахим образуват акорди, подчинени на теорията за съответствието между тон и цвят. Картините му, вдъхновени от музикални тонове са рисувани специално за изложбата в «Червената точка». «Не трябва да забравяме, че тук е земята на Орфей» сподели Йоахим по повод на своето представяне в София.
 
Read more
Animalia otkrivane

ANIMALIA откриването

Откриването на изложбата Анималия в галерия Червената точка мина при необичайно голям интерес. Представители на музеи в София, на културни институции и на почти всчики висши учебни заведения дойдоха на събитието. Гостите бяха изкушени да разгледат миниатюрните детайли от илюстрациите и скулптурите с лупи в акомпанимента на горски звуци, специално записани за проекта. Изложбата откри Неда Живкова, изкуствовед и преподавател по история а изкуството.

Илюстрациите на Милена Радева и скулптурите на Илия Бояров, обединени в Animalia, бяха изложени през октомври 2014.

 

Read more

Живопис в ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА

Димитър Механджийски и Елеонора Маринова са младите художници от Пловдив, които гостуват с 12 живописни платна на галерия ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА от 4ти до 18ти септември. С първата им столична изложба галерията откри и активния есенен сезон.
 
 
Read more

СЪДбовно 13

Авторски съдове от дърво, създадени специално за ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА, разбиват представите за функция и естетика. Изненадващи в своето предназначение, те са по-скоро скулптури с функция. Няма как да не се превърнат в акцент за всеки дом и несъмнена тема за разговор в първите минути на всяко гостоприемство.
 
Read more

Дърво и метал

10-25.04.2014
Изложба на СТУДИО 4 УШИ
СТУДИО 4 УШИ е приятелски кръг от художници, които работят в различни сфери на пластичните изкуства, дизайна, вътрешната архитектура, дигиталните изкуства и др. Това, което ни обединява като творци е специалното отношение към класическите приоми в изкуството.
 
Read more

Втора изложбена площ

От 21.03.14 г. предлагаме още едно пространство за представяне на авторски творби.
 
Read more

Черно-бели идеи в Червената точка

На 06.03.2014 г. галерията откри първата от поредицата изложби „Отбивки".
Експозицията представя графики на двама автори от Македония - Зоран Мише и Горан Тричковски. Двамата са завършили Националната художествена академия в София. Третият автор е Николай Йотов, който излага скулптури от мрамор.
 
Read more

Февруарска колекция

На 31.01.2014 г. попълнихме колекцията на галерията с нови скулптури. Част от тях са на нови автори – Николай Йотов, Димитър Митев, Деница Дакова, Владимир Мичев. Със свои творби участват и Стелиян Стелиянов, Теодор Дуков и Даниел Мирчев. Същата вечер в Червената точка в приятелска обстановка участниците, приятели и колеги се поздравиха и размениха идеи и планове за съвместна работа. Пожелаваме успех.
 
Read more

3х3+2х2

От 12 до 30.11.2013 г. представяме селекция от нови интериорни предложения на 5 млади автори, с които галерията ще работи занапред. Това са Валентин Митев, Стелиян Стелиянов, Георги Великов, Теодор Дуков и Лилия Поборникова. Целим да покажем различни похвати и методи на обработка на дървото. Всеки от тях носи собствен дух и уникален заряд. Каним всички ценители на изкуството да видят тези впечатляващи скулптури, които ще радват и провокират въображението ви.

 

Read more

Невидимата река на София

Уличен танцов спектакъл, стартира от нашия вътрешен двор, въвличайки галерията ни в танца. Проектът бе на Фондация "Пространство за танц" в изпълнение на артистите от Балет „Арабеск“.

 

Read more

Откриването

Галерията откри врати на 19-ти септември, 2013, със самостоятелна изложба на Даниел Мирчев от 13 негови скулптури от дърво. Събитието уважиха приятели, колеги и дизайнери.

 

Read more
FaLang translation system by Faboba